Ana Sayfa / Nasıl Yapılır ? / Reklam Mesajlarından Kurtulmanın Yolları

Reklam Mesajlarından Kurtulmanın Yolları

İnsanlığın vaz geçilmezi haline cep telefonları kısa mesaj (SMS) yoluyla pazarlama yapanların da gözde aracı oldu. İstenmeyen mesaj yani SMS, Posta, Çağrı gibi şeyleri sokakta tanımadığımız kişiler tarafından taciz edilmeye benzetebiliriz.

Oldukça rahatsız edici olan spam mesajlar şimdilerde de cep telefonlarımızın etrafını sarmış durumda. Telefon numaramızı nereden ve nasıl bulduklarını bilmediğimiz pek çok firma bizi her gün SMS yağmuruna tutuyor.

SMS yoluyla ciddi dolandırıcılık vakaları da yaşanıyor. Kullanıcılara önceden izinleri alınmaksızın kısa mesaj kullanarak doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerikli ileti gönderenlere 5 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar ağır para cezası verilmesi gündemde.

sahte-sms

Gitgide artan istek dışı SMS sayısı nedeniyle insanlar bu mesajlardan nasıl kurtulacaklarının yollarını aramaya başladı. E-posta konusunda yeteri kadar iyi çalışan şirketler maalesef SMS konusunda hiç bir şey yapamıyor.İstenmeyen SMS’leri engellemek için sizin de yapabileceğiniz önlemler var.Öncelikle GSM operatörü bazında neler yapabiliriz ve bireysel olarak neler yapabiliriz bunlara göz atalım.

İstenmeyen SMS’leri GSM Operatörünüze Başvurarak Engelleme

GSM Şirketlerinin reklam ağlarından çıkmak için çeşitli şekillerde talebinizi iletmeniz gerekiyor.

*  Operatörünüzle iletişime geçin: GSM operatörlerinin SMS mesajları için spam filtresi var. İstemediğiniz bir mesaj aldığınızda en iyi yol, operatörünüze başvurarark spam mesajı gönderen hakkında bilgi vermeniz ayrıca kendinize istek dışı hiç bir SMS gelmemesini de sağlayabilirsiniz. Ama bu kez havayollarından, bankanızdan gelmesini istediğiniz SMS’leri de engellemiş olursunuz.

*  GSM operatörlerinin tarife ve seçenekleri daha dikkatli okuyun: Servis ve tarifelerle ilgili kampanya duyuruları gelsin/gelmesin’ seçeneği bulunmakta olup bu doğrultuda sözleşme imzalarken mesaj alıp almama tercihinizi yapabilirsiniz.

*  Avea Reklam mesajlarını engelleme ayarları: “IPTAL KAMPANYA” yazıp 7672’ye gönderebilirsiniz. Bu durumda Avea reklam ağından artık reklam gelmeyecektir, Avea Online sayfasındanda yapılabilir.

*  Vodafone Reklam smslerini engelleme: Vodafone için 444 0 542 müşteri hizmetlerini aramanız yada online işlemler sayfasına girmeniz gerekiyor.

*  Turkcell Reklamlarından kurtulma: Müşreti hizmetlerini arayıp 444 0 532 reklamların kapatılmasını talep edebilirsiniz. Ayrıca reklam içerikli rahatsız edici smsleri gönderen numarayı 2780 e mesaj atarsanız engellemiş olursunuz. Yine web üzerinden turkcell’e girerek reklam kapama özelliklerine ulaşabilirsiniz.

spam-sms

Çeşitli Uygulamalar İle Reklam SMS’lerini Engellemek

– Android, iOS ve Windows Phone uygulama mağazalarında spam SMS’i engelleyen uygulamalar var bunlardan en popüler ve yüksek beğeniye sahip olanlardan birini yükleterek kullanabilirsiniz.

Bu uygulamalar genel olarak listenizde kayıtlı olmayan insanlardan gelen SMS’leri bloklamanıza imkan sunuyorlar. Bu belkide spam’lerden kurtulmanın en doğrudan yolu.

Android’deki, ‘Anti SMS Spam&Text Filter’ uygulaması bunlardan biri. Spam’leri blokluyor. Anahtar kelime, numara ve mesaja göre engelleme olanağı da sunuyor. Bunun gibi başka pek çok uygulama var. iOS platformunda ise ‘SMS Spam’, ‘Block Unwanted’ gibi ücretli ve ücretsiz uygulamaları bulunuyor.

Android işletim sistemli akıllı telefonlarda sms engelleme özelliği bulunmaktadır. Ayrıca anahtar kelimelerle de mesajları engelleme imkanı sunarlar.
Android ile numara yada kelime bazlı spam mesaj koruması sağlamak için “mesajlara” girin ve “menü” tuşu ile “ayarlara” girin. En alttaki “Spam ayarları” kısmına girin
Açılan bölümde ister “numara bazlı” isterseniz rahatsız edici “kelimeler topluluğundan” bir liste oluştrabilirsiniz.

Telefon Numaranızı Paylaşmayın

* Alışverişlerde telefon numaranızı paylaşmayın: Alışverişlerimizden sonra mağazanın kasa bölümünde ödeme esnasında genelde bir cep numarası istenir. Buralar en çok reklam yapan numara toplayıcılardan birisidir. Öyleki bazıları numara veritabanlarını ücret karşılığı paylaşırlar ve numaranız artık bütün şirketlerin hedefi haline gelir. Buralara cep telefonu vermeyin ve çok zora kalınırsa sabit telefon verin.

* İnternet ortamında cep telefonu numaranızı asla paylaşmayın: Üyelik doğrulamaları genelde cep numarası ister. Çok önemli siteler haricinde hiç bir yerde numaranızı paylaşmayın.

* Numaranızı herkese vermeyin: Özellikle pazarlama firmalarının formlarını doldururken cep telefonunuzu vermemeye çalışın. Çünkü bilgilerinizi diğer firmalara da gönderebilirler. Kesinlikle gerekli olmadığı sürece cep telefonu numaranızı vermeyin. Bu önlem hiç değilse istemediğiniz SMS alma sayınızı azaltacaktır. Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal ağlar da dahil olmak üzere cep telefonunuzu online bir yerde yazmamaya özen gösterin.

* Gizlilik politikasına dikkat: İrtibatta olduğunuz firmaların gizlilik politikalarını gözden geçirin. Sizinle irtibat kurmak istedikleri için bazen bu tarz şeyleri en altlarda küçük kutularda size kabul ettiriyor olabilirler. Çok büyük vakalarda ise bilişim suçları polisine başvurabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

instagram-engellenme-1

İnstagram’da Beni Kim Engellemiş Nasıl Öğrenirim ?

instagram’da kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biriside instagramda beni engelleyenleri görebilir miyim ? instagramda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir